Skip to content

KONJIC LIDER METALSKE INDUSTRIJE

Firmu DIV d.o.o. koja u Konjicu uspješno  djeluje već duži niz godina, a koja se bavi obradom metala, proizvodnjom metalnih konstrukcija, dijelova za brodogradnju, poljoprivredne mašine  i dijelova koji se koriste u građevinarstvu  danas su posjetili načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda.

Tokom radnog sastanka sa direktorom Almirom Žujom razgovarano je o planovima ovog preduzeća na proširenju proizvodnih kapaciteta i načinima podrške Općine Konjic.

Mi trenutno zapošljavamo 44 radnika i u planu je da u ovoj godini izgradimo novu halu vijčaru i dodatno zaposlimo još 25 do 30 radnika različitih profila iz oblasti obrade metala – kazao je Almir Žujo direktor firme DIV d.o.o pozivajući sve koji žele da uče  ili da se prekvalifikuju da se jave u ovu firmu, te na taj način steknu znanje i mogućnost za zaposlenje.

Ovakvim poslovnim aktivnostima doći će do proširenja kapaciteta   na zadovoljstvo svih, a naročito onih koji trebaju posao – kazao je  načelnik Ćatić koji je čestitao   upravi i radnicima  firme Div d.o.o.  na uspješnom poslovanju, najavljujući podršku Općine Konjic u domenu svog djelovanja.

Firma Div d.o.o. i tokom pandemije radila je bez prekida u punom kapacitetu, jer je imala ugovorene poslove, a trenutno je angažovana  na rekonstrukciji mosta Ostrožac i rekonstrukciji replike mosta Bitke na Neretvi u Jablanici koji je u fazi montaže.